ELKO smart home
Kunde: ELKO
Rolle: Android, Design, iOS, Konseptutvikling, Prosjektledelse, Rådgvining, UX
Google Play: ELKO Smart Home 2.0
Lansering: nov 2018

ELKO Smart Home 2.0 er en mobil applikasjon hvor det er enkelt å sette opp og kontrollere ditt smarthus, hvor enn du er i verden. Appen gjør det mulig for deg å legge inn blant annet varmestyringsautomatikk og styre lyset fra sofaen. Man kan også lage stemninger som “Hjemme”, “Natt”, “På jobb” og “Ferie” for å styre flere enheter samtidig med ett enkelt trykk! Stemningen “Natt” kan for eksempel slå av lysene i huset og senke termostaten til ønsket temperatur. Benytter du appen sin kalender, så vil stemningen aktiveres automatisk når du ønsker. Dette sparer miljøet og gjør hverdagen litt enklere!

Løsningen passer like bra til nybygg som for rehabilitering og du trenger ikke noe annet enn vanlig kabling. Benytter du deg av ELKO sine Smart Home-produkter, vil disse kunne betjenes manuelt som før – selv om nettverket skulle være nede.

Appen krever en ELKO-gateway for å fungere og benytter Zigbee som trådløs protokoll for kommunikasjon. Dette betyr at du også kan styre andre Zigbee-produkter som lyspærer fra Philips Hue, IKEA Trådfri og Osram Lightify i en og samme app. Dermed slipper du å forholde deg til flere smarthus-apper på telefonen for å styre enhetene du har i din bolig.

Ikke nok med at du kan styre huset fra appen manuelt, så har vi hatt fokus på konsepter som bidrar til å gjøre appen smart og brukervennlig. Målet er at brukeren ikke skal kunne trenge å fysisk interagere med appen, men kan heller styre den ved automatisering. Dette blir i form av:
Geolokasjon – som gjør at appen skjønner at du kommer hjem og skal skrur på lysene for deg.
Skumringskalender – Som kontrollerer lyset basert på soloppgang/nedgang.
Stemmestying – For å synkronisere med andre smarte løsninger som Google Home og Alexa.
Bevegelsessenorer – Lys kan skrus av og på basert på tilstedeværelse.
Værmeldinger – Termostatene kan for eksempel regulere seg i henhold til temperaturen ute.

Beining & Bogen sin primærrolle i ELKO Smart Home 2.0 er å levere den mobile applikasjonen; både til iOS og Android. I dette arbeidet inngår det konseptutvikling i form av workshops hvor vi rådgir kunden til å velge en løsning som retter seg mot sluttbrukerne. I tillegg utfører vi innsiktsarbeid i form av blant annet konkurrentanalyser og vi forbedrer UX og brukervennlighet ved å utføre kontinuerlige brukertester. Dette gir totalt sett et design som inntar god UX, brukervennlighet og konsept, i tillegg til å være estetisk appellerende.

I henhold til det tekniske, så fokuserer vi primært på test-drevet utvikling med functional reactive-programmering på iOS og Android. Dette gjør at vi kan skrive heldekkende enhetstester for majoriteten av kodebasen. Dette fører igjen til et mer stabilt produkt, både nå og i fremtiden. Vi utforsker nye teknologier som for eksempel å bruke Kotlin som programmeringsspråk. I tillegg til iOS og Android leverer vi også websider hvor vi forbedrer design og brukervennlighet, samt lettere tilgjengelig informasjon.

ELKO er den største produsenten av elektrisk materiell i Norge med egen fabrikk i Modum, Åmot. I over 70 år har vi levert lysbrytere, stikkontakter og det meste av boligens elektriske styringsbehov til det Norske folk.