Kunde: Datek Smart Home
Rolle: Android, Design, iOS, Konseptutvikling, Rådgivning, UX
App Store: Eva Smarthus
Google Play: Eva Smarthus
Lansering: Feb 2021

Få kontroll over hjemmet ditt på en trygg og lettvint måte.

Med et smarthjem kan du effektivt samle dine smarte enheter, og styre dem slik du ønsker. Dette gjør at du kan automatisere og planlegge strømforbruket ditt. Du kan praktisk lage forhåndsinnstilte funksjoner som gjør at du slipper å styre ting manuelt. Ved å ha smarthus får du en enklere, tryggere og mer økonomisk hverdag.

Stemninger
Eva Smarthus er en app som hjelper deg å få mest mulig ut av ditt smarthjem. Her kan du enkelt og oversiktlig pare inn dine enheter ved hjelp av QR-kode scanneren. Appen geleider deg gjennom hele prosessen, slik at din nye enhet blir plassert og montert etter eventuelle anvisninger. Du kan sortere enhetene etter rom, og etasjer. Med Eva Smarthus appen kan du enkelt styre alle dine enheter i ditt hjem. Du kan lage forskjellige stemninger, som kan påvirke hele huset eller utvalgte rom. Ved hjelp av stemninger kan du blant annet slå av og på lys, og kontrollere strømforbruket. Du kan lage stemninger som “Hjemme”, “Natt”, “På jobb” og “Ferie” for å styre flere enheter i flere rom samtidig. Lag en stemning som gjør stuen klar for filmkveld, eller en som setter hele huset i nattstemning ved å skru av alt lys, når det er på tide å gå til sengs.

Rutiner
Eva Smarthus sin beste egenskap er at du kan sette opp rutiner. Dette gir deg mulighet til å sette opp faste rutiner for hele hjemmet ditt, som gjør at alt går av seg selv. Du kan sette opp rutiner som er spesielt tilpasset hverdag og helg, slik at du kan spare strøm og være helt sikker på at hjemmet ditt er trygt når du ikke er hjemme. Rutinene du setter opp kan ha forskjellige triggere, som tid, lokasjon eller temperatur. For eksempel kan du bestemme at lyset utenfor huset skrur seg på når det begynner å bli mørkt ute.

Sikkerhet
Løsningen spesielt tilpasset for at du skal kunne sikre hjemmet ditt, og du skal kunne følge med på hva som skjer til enhver tid. Med støtte for alt fra røykvarsler til fuktighetssensorer, passer appen på at du alltid har oversikt over hvordan det står til hjemme. Du kan selv stille inn hvilke hendelser du ønsker å bli varslet om via pushmeldinger på telefonen. Med magnetsensor kan du passe på at alle vinduer og dører er lukket når du legger deg på kvelden, eller når du reiser på ferie. Appen har også støtte for utvalgte smarte dørlåser, som kan låses opp og igjen, i appen. Disse gir deg også mulighet til å sette opp tilganger som varer innenfor et spesifikt tidsrom, hvis du for eksempel skal ha snekker innom som kommer på tirsdag mellom 12.00-14.00.