finn-header
Kunde: FINN
Rolle: Konseptutvikling, UX

FINN har lenge vært i frontlinjen av utvikling og tilrettelegging av tjenester for hele Norge. De har et stort og sammensatt InHouse-team som jobber kontinuerlig med å innovere og videreutvikle tjenester. Dermed var det en stor tillitserklæring for Beining & Bogen å bli koblet inn i et av Norges mest prestisjetunge design- og utviklingsmiljøer.

FINNspo
Hvis Instagram, Pinterest og Finn.no noen gang skulle lage et kjærlighetsbarn, ville FINNspo kanskje vært resultatet. Se for deg hele torget av muligheter på Finn.no, samlet i en app som intelligent filtrerer ut ifra interessene dine og historikken din. Slik kan du enkelt få servert innhold til shopping, vindusshopping eller inspirasjon. FINNspo ble designet for å tilfredsstille en av de mest kresne målgruppene som finnes; en målgruppe som nærmest er helintegrert med telefonen sin: En målgruppe som forventer engasjerende innhold i en lekker innpakning, servert raskt og enkelt. Ja, du gjettet det kanskje – Generasjon Z (unge mennesker mellom 15-25).

Som eneste appdesigner på FINNspo-prosjektet, ble det både et ærefullt og lærerikt oppdrag for Beining & Bogens designleder, Eva. Finnspo ble dessverre lagt i dvale på betastadiet, men Eva fikk i løpet av kort tid fornyet tillit på enda et stort Finn-prosjekt …

Transaksjonsreisen Torget
«Ja, Finn.no er bra, men jeg skulle ønske at betalingsløsningen var sikrere og at det ikke ble så mange rare meldinger i innboksen».

Slike tilbakemeldinger dannet grunnlaget for Transaksjonsreisen Torget – en løsning designet for å gjøre det like enkelt og trygt å handle på Torget som i en vanlig nettbutikk. Se for deg dette: Dersom selgerne ønsker å selge med frakt, kan kjøper enkelt trykke på en knapp og få varen tilsendt via HeltHjem. Betalingen skjer gjennom Vipps – uten meldingsutveksling. Videre havner pengene på en sikker konto hos Finn og utbetales først når kjøper har mottatt varen i henhold til avtalen. Med HeltHjem som integrert fraktleverandør vil forsendelsen også kunne spores og penger utbetales på riktig tidspunkt.

Tilbakemeldinger fra Finn
På FINNspo-prosjektet var Eva den eneste designeren, mens hun på Transaksjonsreisen Torget ble innlemmet i et UI-team som jobbet tett med en tjenestedesigner og en UX-designer. «Mye av arbeidet med web og mobilweb var allerede på plass, men det trengtes en app-designer for å gjøre det om til en app på en god måte,» forteller Adrian Dick, teamleder for visuell design i FINN.

«Eva overtok FINNspo-prosjektet fra en av våre designere som hun hadde jobbet med før, så vi var trygge på at det var i gode hender. Vi har stor respekt for kunnskapen og erfaringen hennes, og skulle gjerne benyttet oss av henne igjen ved anledning, sier Adrian.

På spørsmål om han kunne tenke seg å anbefale Beining & Bogen videre, kommer det et kontant: «JA!».

Eva var også strålende fornøyd med sine erfaringer hos FINN: «Spesielt FINNspo var et drømmeprosjekt! Gode, inspirerende prosesser og workshops – ting gikk kjapt og det var en veldig start-up-følelse over det hele. Vi kunne også teste ut designet fortløpende, noe som ikke alltid er mulig. Det var i det hele tatt stort engasjement for FINNspo blant FINN-staben, avslutter Eva.

finn-01
finn-02
finn story søk

FINN har stor respekt for kunnskapen og erfaringen til Beining & Bogen.

Adrian Dick
Teamleder for visuell design, FINN